Scenariu negru pentru Marea Britanie, daca va iesi din UE: Investitorii pleaca, economia se prabuseste

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 19:46
1144 citiri
Scenariu negru pentru Marea Britanie, daca va iesi din UE: Investitorii pleaca, economia se prabuseste
Foto: Arhiva Ziare.com

A fi sau a nu fi in UE, aceasta e intrebarea anului 2016 in Marea Britanie.

Este dificil de cuantificat care vor fi efectele economice si financiare ale unui Brexit, avand in vedere ca ar fi o masura fara precedent.

Insa economistii Sonali Punhani si Neville Hill de la Credit Suisse au incercat sa analizeze aceasta tema, in baza informatiilor actuale, transmite Business Insider.

"Per total, daca votul la referendum va fi in favoarea iesirii din UE, atunci acest lucru va transmite un dublu soc in Marea Britanie, de ordin economic si financiar. Vom vedea o contractie a produsului intern brut pe termen scurt.

Pe termen mediu, ne asteptam ca acest lucru sa aiba un impact negativ asupra cererii si ofertei, de unde si o crestere economica slaba. Recuperarea obtinuta cu greu dupa recesiune va pune frana, astfel ca PIB-ul ar fi semnificativ mai mic decat in cazul in care Marea Britanie va ramane in UE", se arata in analiza Credit Suisse.

Le Monde, despre Brexit: Tara care l-a ...citeste mai departe despre "Scenariu negru pentru Marea Britanie, daca va iesi din UE: Investitorii pleaca, economia se prabuseste" pe Ziare.com

#scenariu Brexit, #scenariu iesire Marea Britanie UE, #efecte iesirea Marea Britanie UE , #Stiri Macroeconomie