Scandalul Rosia Montana: Gabriel Resources cheama Romania in instanta la Washington

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 08:45
1087 citiri
Scandalul Rosia Montana: Gabriel Resources cheama Romania in instanta la Washington
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriel Resources, compania care intentiona sa demareze un proiect de exploatare aurifera la Rosia Montana, a depus plangere impotriva Romaniei la tribunalul de arbitraj Centrul International al Bancii Mondiale pentru Rezolvarea Disputelor legate de Investitii (ICSID).

Actiunea companiei canadiene vine dupa ce demararea exploatarilor cu cianuri la Rosia Montana a fost impiedicata ca urmare a protestelor societatii civile, dupa ce Gabriel Resources apucase sa investeasca sume importante in acest proiect.

Ce vrea Gabriel Resources de la statul roman, legat de proiectul minier de la Rosia Montana

Gabriel Resources a facut anuntul intr-un comunicat remis marti presei internationale, in care precizeaza ca detine 80,69% din totalul actiunilor Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), companie infiintata cu scopul de a dezvolta controversatul proiect minier in tara noastra.

In plangere, Guvernul Romaniei este acuzat ca a incalcat prevederile tratatului de investitii cu Canada. ...citeste mai departe despre "Scandalul Rosia Montana: Gabriel Resources cheama Romania in instanta la Washington" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rosia Montana arbitraj international, #Rosia Montana proces, #Rosia Montana despagubiri , #Stiri Macroeconomie