Scandalul gazelor de sist se reaprinde: O companie ofera 6% din profit celor care stau pe rezerve

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 16:12
1033 citiri
Scandalul gazelor de sist se reaprinde: O companie ofera 6% din profit celor care stau pe rezerve
Foto: The Sunday Times

Una dintre cele mai mari companii britanice este acuzata ca mituieste proprietarii sub ale caror proprietati se gasesc gaze de sist, dupa ce a anuntat ca le ofera acestora pana la 6% din profit.

Jim Ratcliffe, un industrias in varsta de 61 de ani care a fondat gigantul petrochimic Ineos, promite 6% din veniturile din gaze de sist proprietarilor de terenuri sau celor care vor fi afectati de activitatile extractive, intr-un efort de a lua ca exemplul industriei extractive din SUA care a creat astfel sute de milionari, arata The Guardian.

Situatia din SUA contrasteaza puternic cu cea din Marea Britanie, unde incercarile de a porni exploatarea gazelor de sist au fost intarziate de catre proprietari si gruparile ecologiste.

"Industria uita ca oamenii au preocupari legitime in legatura cu fracturarea care nu vor fi indepartate de cei care imbie cu bani cash. Simplul fapt ca incercarile de convingere nu au putut castiga disputa privind siguranta, dar ei trebuie sa cumpere acordul va ...citeste mai departe despre "Scandalul gazelor de sist se reaprinde: O companie ofera 6% din profit celor care stau pe rezerve" pe Ziare.com

#Marea Britanie proprietari profit gaze sist, #Marea Britanie proprietari bani gaze sist, #Marea Britanie proprietari sist profit , #Stiri Macroeconomie