Nemtii beau tot mai putina bere. Cat de mult au scazut vanzarile

Luni, 01 Februarie 2021, ora 15:10
791 citiri
Nemtii beau tot mai putina bere. Cat de mult au scazut vanzarile
FOTO: Pixabay.com

Germanii intorc spatele bauturii lor favorite, cifrele oficiale publicate luni de Oficiul federal de statistica (Destatis) aratand ca, in 2020, vanzarile de bere s-au situat la nivelul scazut record de 8,7 miliarde de litri, cu 5,5% mai putin decat in 2019, transmit DPA si AP.

Cifra se refera la berea vanduta de facilitatile pentru productia si depozitarea de bere din Germania si nu include berea fara alcool sau berea importata din afara Uniunii Europene.

Vanzarile de bere in Germania au scazut constant in ultimii ani, fiind cu 22,3% mai mici in 2020 comparativ cu anul 1993.

In urma impunerii de restrictii pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19), au fost inchise luni de zile barurile si restaurantele, ceea ce a afectat consumul de bere. A fost anulat inclusiv celebrul Oktoberfest de la Munchen. Datele publicate de Destatis arata ca volumele de bere vandute in 2020 sunt cele mai scazute de cand s-a inceput publicarea acestor date, in 1993.

Consumatorii germani continua sa prefere berea produsa in Germania, in conditiile in care peste 80% din vanzarile de bere au mers spre piata interna si restul spre export.

In vara anului trecut, cand s-au relaxat restrictiile, consumul de bere s-a redresat. Astfel, vanzarile de bere au crescut in august si septembrie cu 2% si, respectiv, cu 2,3%, in ritm anual.

Vanzarile de bere pe plan intern au scazut cu 5,5% anul trecut, iar cele catre alte tari din UE au inregistrat un declin de 13,1%. In schimb, vanzarile de bere catre tarile din afara UE au urcat cu 3,7% in 2020.

Centrele de vaccinare incep administrarea de luni, 1 februarie 2021, a vaccinului Moderna, in paralel cu cel produs de Pfizer/BioNTech.El este noul Man din fotbalul romanesc. Craiova i-a facut deja o oferta. Cine il mai vrea pe fotbalistul minuneGeorge Simion, dupa intalnirea cu Vlad Voiculescu: "Sunt in stare de soc!". Diana Sosoaca a anuntat ca se va duce sa vorbeasca cu ministrul SanatatiiAna Maria Prodan, despre Gigi Becali: "Are 1,20 m, pe scaunel, cu mainile ridicate, bust si cap ca sa nu ii ploua in gat, ca nu il foloseste""Miracolul" de la Cazinoul Constanta. Celebra cladire-monument incepe sa arate "ca in tinerete" dupa decenii de abandon ...citeste mai departe despre "Nemtii beau tot mai putina bere. Cat de mult au scazut vanzarile" pe Ziare.com

#consum bere, #scadere consum, #bere, #Germania, #oktoberfest , #Stiri Macroeconomie