Scădere semnificativă a prețurilor petrolului. Cel mai redus nivel din ultimele 6 luni

Vineri, 05 August 2022, ora 07:17
633 citiri
Scădere semnificativă a prețurilor petrolului. Cel mai redus nivel din ultimele 6 luni
Discuțiile despre recesiune devin tot mai puternice FOTO Pixabay

Preţurile petrolului a scăzut joi la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 3,7%, la 96,78 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 21 februarie, dată anterioară invaziei ruse în Ucraina.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 4%, până la 90,66 dolari, cel mai redus nivel atins din 10 februarie. Contractul a atins un minim al sesiunii de 90,38 dolari pe baril, cel mai redus din 25 februarie. Ambele contracte au fluctuat în timpul şedinţei.

Stocurile de benzină din SUA, indicatorul pentru cerere, au arătat, de asemenea, o creştere surprinzătoare, pe măsură ce cererea a încetinit, a anunţat Administraţia pentru informaţii în domeniul energiei.

Perspectivele cererii au rămas umbrite de îngrijorările crescânde cu privire la o scădere economică în Statele Unite şi Europa, criza datoriilor în economiile de piaţă emergente şi o politică strictă de zero Covid-19 în China, cel mai mare importator de petrol din lume.

”O coborâre sub 90 de dolari este acum o posibilitate foarte reală, care este destul de remarcabilă, având în vedere cât de strânsă rămâne piaţa şi cât de puţine posibilităţi există pentru a atenua acest lucru”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piaţă la Oanda din Londra.

Dar discuţiile despre recesiune devin din ce în ce mai puternice şi, dacă ar deveni realitate, probabil că vor aborda o parte din dezechilibru, a adăugat analistul. ...citeste mai departe despre "Scădere semnificativă a prețurilor petrolului. Cel mai redus nivel din ultimele 6 luni" pe Ziare.com

#petrol, #pret petrol scadere, #petrol ieftin , #Stiri Macroeconomie