Sanctiuni? Care sanctiuni? Putin nu pleaca nicaieri

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 11:44
1073 citiri
Sanctiuni? Care sanctiuni? Putin nu pleaca nicaieri
Foto: Kremlin

Acum sase luni, pretul petrolului, seva economiei ruse, incepuse sa scada accelerat, iar sanctiunile impuse de Occident in urma anexarii Crimeii aveau efect. Rubla se prabusea, iar capitalul disparea din tara, pe masura ce rusii bogati si panicati isi mutau banii in strainatate.

In aceste conditii, era firesc sa ne intrebam: Ar putea Vladimir Putin sa piarda teren? Presiunea economica ar putea fi suficienta pentru a-l tine in frau sau chiar sa conduca la caderea lui?

Astazi, raspunsul devine clar si nu este cel pe care Occidentul il astepta. Nu numai ca Putin este inca in picioare, dar economia Rusiei, impotriva tuturor estimarilor, se reface, arata un comentariu publicat de Newsweek.

Piata sa de valori are una dintre cele mai bune performante la nivel mondial in acest an; rubla, dupa ce a pierdut aproape jumatate din valoarea sa in raport cu dolarul pe parcursul unui an, isi revine; ratele dobanzilor au scazut si ele de la varful atins dupa aplicarea sanctiunilor; Guvernul ...citeste mai departe despre "Sanctiuni? Care sanctiuni? Putin nu pleaca nicaieri" pe Ziare.com

#Rusia revenire economica, #Putin economie Rusia, #Putin sanctiuni economice , #Stiri Macroeconomie