Sa intelegem America: Care sunt, de fapt, planurile lui Trump in materie de economie si imigranti

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 11:37
5818 citiri
Sa intelegem America: Care sunt, de fapt, planurile lui Trump in materie de economie si imigranti

Pentru a putea intelege ce se intampla cu adevarat in America lui Donald J. Trump este utila inventarierea principalelor teme ale debutului administratiei acestuia.

Cieste si prima parte a articolului: Sa intelegem America. Pe ce se bazeaza Donald J. Trump?

1. Renuntarea la tratatele multilaterale de comert si readucerea industriei manufacturiere inapoi in America

Obiectivul primordial al administratiei Trump este de a avea cresteri de PIB comparabile cu cele ale competitorilor, adica obtinerea unei cresteri medii anuale de 3,5% spre 4%.

Fiecare procent suplimentar de crestere a PIB determina o crestere cu 12 milioane a numarului de noi locuri de munca in economie; obiectivul impus de Trump implica o crestere medie cu 1,5% pe an, adica un plus de 1,8 milioane de locuri de munca pe an, deci 18 milioane de noi locuri de munca in urmatorii 10 ani (care adaugate la cresterea naturala cu 7 milioane a locurilor de munca vor duce la un plus de 25 milioane de locuri de munca pe 10 ani).

Trump va legifera o scadere de taxe cu procente dramatice (de la 35% pentru familiile cu un castig anual de sub 50.000 de dolari la 3% pentru familiile cu castiguri de peste 5 milioane de dolari anual, niveluri coroborate si cu cheltuielile pentru ingrijirea copiilor) ; de asemenea, va reduce taxarea profiturilor de la o medie de 35% la una de doar 15% cu o taxare suplimentara de 10% a produselor fabricate de firme americane in strainatate si vandute pe piata americana.

De asemenea, va fi introdusa scutirea de impozit pentru investitii de pana la 100.000 de dolari pentru persoane singure si pana la 200.000 pentru cei casatoriti, va fi crescuta deducerea personala si deducerea costurilor cu ingrijirea copiilor; se vor elimina supra-reglementarile (birocratia americana elaboreaza peste 3.000 de regulamente si proceduri pe an) si va urma un amplu proces de de-reglementare.

Vor fi eliminate restrictiile pentru productia de energie, astfel incat America sa redevina primul producator mondial de energie, exploatandu-si in mod inteligent vastitatea resurselor naturale si avansul tehnologic urias.

Administratia Trump va concepe si executa asa-numitul Plan Penny, care urmareste scaderea anuala a cheltuielilor federale cu 1%, exceptand cheltuielile de aparare si pe cele de securitate nationala.

In plan comercial, Trump va denunta tratatele multilaterale de comert, ineficiente in a bloca politicile protectioniste, necinstite, ale unor tari emergente mari, precum Chin... citeste mai departe despre "Sa intelegem America: Care sunt, de fapt, planurile lui Trump in materie de economie si imigranti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump politici imigratie, #Trump politici economice , #Stiri Macroeconomie