S-a adancit prapastia dintre saraci si bogati: Romania, tara din UE unde se inregistreaza cele mai mari inegalitati

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 22:10
937 citiri
S-a adancit prapastia dintre saraci si bogati: Romania, tara din UE unde se inregistreaza cele mai mari inegalitati
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania este tara din UE unde se inregistreaza cele mai mari inegalitati intre saraci si bogati, arata un raport dat publicitatii, luni, de Biroul Federal de Statistica al Elvetiei, care analizeaza situatia din anul 2014.

Astfel, in 2014, cei mai bogati 20% dintre romani au avut, in medie, venituri de 7,2 ori mai mari decat cei mai saraci 20% dintre conationali. Proportia este similara in cazul Macedoniei. Singura tara din Europa unde situatia este mai grava este Serbia, unde diferenta este de 9,8 ori, relateaza RTS.ch, citat de News.ro.

Diferenta dintre saraci si bogati este cea mai mica in Islanda si in Norvegia. Astfel veniturile celor mai bogati 20% dintre islandezi sunt de 3,1 ori mai mari decat ale celor mai saraci 20%. In cazul Norvegiei, diferenta este de 3,4 ori.

In Elvetia, diferenta este de 4,4 ori, arata raportul.

Un raport dat publicitatii de UNICEF in luna aprilie arata ca Romania este pe ultimul loc in UE si Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare ...citeste mai departe despre "S-a adancit prapastia dintre saraci si bogati: Romania, tara din UE unde se inregistreaza cele mai mari inegalitati" pe Ziare.com

#Romania raport saraci bogati, #Romania saraci bogati, #Romania inegalitate saraci bogati , #Stiri Macroeconomie