Rusii recunosc ca sanctiunile i-au facut sa stranga cureaua

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 14:30
1709 citiri
Rusii recunosc ca sanctiunile i-au facut sa stranga cureaua
Foto: Pravda

Intr-o reuniune tinuta la Kremlin, vicepremierul Olga Golodet a declarat ca, la ora actuala, 16 milioane de rusi traiesc sub pragul saraciei, ceea ce reprezinta unul din noua locuitori ai tarii.

Explicatia a dat-o ca sa-i contrazica pe unii sociologi, care sustinusera ca fiecare al treilea locuitor al tarii se afla la nivelul minim al saraciei, scrie Pravda.

In acest context, expertul Maxim Osadski a explicat pentru ziar ca, in stadiul actual, este greu sa faci o evaluare corecta, singurul lucru sigur fiind acela ca numarul persoanelor sarace este in continua crestere, iar faptul este cauzat in principal de criza in care este antrenata rubla.

Osadski nu poate accepta ca fiecare al treilea locuitor este sarac, dar poate constata ca un mare numar de locuitori ai Capitalei castiga sub 15.000 ruble pe luna (echivalent 257 euro - n.red.), iar cu asemenea venit efectiv mori de foame in Moscova, unde inflatia a urcat vertiginos preturile.

In teritoriu, situatia este insa mai ...citeste mai departe despre "Rusii recunosc ca sanctiunile i-au facut sa stranga cureaua" pe Ziare.com

#Rusia inflatie, #Rusia embargo alimente, #Rusia prag saracie , #Stiri Macroeconomie