Rusia si-a pariat viitorul pe China si are toate sansele sa fie facuta knock-out in 2016

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:21
1720 citiri
Rusia si-a pariat viitorul pe China si are toate sansele sa fie facuta knock-out in 2016
Foto: Arhiva Kremlin

Anul 2016 a debutat cu semnale proaste legate de activitatea economica din China, iar acest lucru pune bete in roate Rusiei, care nu va mai putea primi o mana de ajutor din est pentru a iesi din recesiune.

Pretul petrolului, principalul "motor" financiar al tarii conduse de Vladimir Putin, a scazut cu aproape 20% in primele doua saptamani din ianuarie, ajungand sub nivelul de 30 de dolari pe baril, se arata intr-o analiza realizata de The Moscow Times.

Prabusirea cotatiei titeiului a fost cauzata de supraproductia din piata, dar si de declinul inregistrat pe bursa chineza, unde principalul index a inregistrat un recul de 10% in prima zi de tranzactionare din 2016.

"Baie de sange" pe burse din cauza Chinei: Actiunile ajung la minime istorice, monedele se depreciaza puternic

In consecinta, Rusia e lovita pe doua fronturi. In primul rand, petrolul ieftin impiedica recuperarea economica, deoarece veniturile din aceasta sursa vor fi substantial mai mici ca in anii anteriori. De ...citeste mai departe despre "Rusia si-a pariat viitorul pe China si are toate sansele sa fie facuta knock-out in 2016" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia recesiune, #Rusia relatii China, #pret petrol efecte Rusia, #Rusia pret petrol , #Stiri Macroeconomie