Rusia pune la zid piata energetica din Europa. Cine o poate opri?

Marti, 17 Iunie 2014, ora 08:57
1512 citiri
Rusia pune la zid piata energetica din Europa. Cine o poate opri?
Foto: ria.ru

Pentru a putea domina piata energetica europeana, Rusia si-a jucat excelent cartile, iar cei care i-au stat in cale au avut uneori de suferit, noteaza presa americana.

In 2009, cand Turkmenistanul a purtat negocieri cu Uniunea Europeana pentru a construi un gazoduct prin Marea Caspica, Rusia a inchis una din valvele conductei comune, ceea ce a provocat mari dureri de cap autoritatilor de la Asgabat, avand in vedere ca nu au mai reusit sa exporte resursa, aminteste Washington Post.

Mai mult, Moscova a luat cateva masuri pentru a bloca accesul Iranului pe pietele europene. In 2006, gigantul rus Gazprom a cumparat un gazoduct ce se intindea din Iran pana in Armenia si a limitat capacitatea de transport pentru a se asigura ca nu va fi folosit pentru a transporta gazul iranian catre batranul continent.

Iar in cazurile in care nu a reusit sa blocheze proiectele deranjante, a gasit metode sa le submineze, sustine Washington ...citeste mai departe despre "Rusia pune la zid piata energetica din Europa. Cine o poate opri?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia piata energie Europa, #Rusia gaze Europa , #Stiri Macroeconomie