Rusia, pe butuci? De ce se va intoarce Putin cu coada intre picioare la Occident

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 08:52
1370 citiri
Rusia, pe butuci? De ce se va intoarce Putin cu coada intre picioare la Occident
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

In urma cu mai bine de un an, dupa ce SUA si Uniunea Europeana au impus sanctiuni economice Rusiei pentru implicarea in conflictul din Ucraina, presedintele Vladimir Putin s-a gandit sa se reorienteze catre alte regiuni, care au fost oarecum neglijate dupa prabusirea URSS.

Kremlinul a cautat noi aliati in est, in ideea de a inlocui comertul si investitiile in Occident. Insa planul lui stagneaza.

Iar momentan nu exista niciun semn ca petrolul, cea mai importanta sursa de venituri pentru bugetul Rusiei, ii va veni prea curand in ajutor, se arata intr-un editoral Bloomberg.

Pretul petrolului s-a prabusit in aceasta saptamana sub pragul psihologic de 40 de dolari/baril si a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 7 ani. Iar tendinta e de scadere.

Pretul petrolului s-a prabusit: Cel mai mic nivel din ultimii aproape 7 ani (Video)

Vineri, cotatia titeiului tranzactionat pe bursa din Londra, etalon pentru Europa, a ajuns pana la 38,96 dolari pe baril. La randul sau, cotatia WTI, ...citeste mai departe despre "Rusia, pe butuci? De ce se va intoarce Putin cu coada intre picioare la Occident" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin afaceri China, #Rusia afaceri China, #Rusia afaceri Turcia, #Rusia gaze China, #Rusia gaze Turcia , #Stiri Macroeconomie