Rusia, la rascruce de drumuri: La ce intrebare decisiva trebuie sa gaseasca rapid un raspuns - NYT

Sambata, 24 Mai 2014, ora 12:00
1374 citiri
Rusia, la rascruce de drumuri: La ce intrebare decisiva trebuie sa gaseasca rapid un raspuns - NYT
Foto: RIA Novosti

In conditiile in care economia se afla pe marginea prapastiei, Rusia se afla la rascruce de drumuri, asa ca trebuie sa raspunda la o intrebare importanta: ce e de facut in continuare?

Editia a 18-a a Forumului Economic International din Sankt Petersburg (22-24 mai) nu mai are scopul de odinioara, anume acela de a arata investitorilor ca Rusia este o tara puternica, bogata in resurse si sigura pentru banii oamenilor de afaceri.

In acest an, lucrurile stau altfel, noteaza New York Times.

Pentru inceput, gigantii americani cu afaceri in Rusia nu au fost prezenti la eveniment si nici macar cele mai importante companii germane (cu exceptia Metro) nu si-au trimis reprezentantii acolo, in ciuda relatiilor stranse dintre cele doua tari.

In plus, tema Forumului s-a schimbat fata de anii trecuti. Acum, liderii politici si antreprenorii dezbat ce trebuie sa faca Rusia in continuare.

Pe de o parte, grupul care sustine izolarea ei militeaza pentru ideea ca aceasta tara sa depinda tot ...citeste mai departe despre "Rusia, la rascruce de drumuri: La ce intrebare decisiva trebuie sa gaseasca rapid un raspuns - NYT" pe Ziare.com

#Rusia probleme economie, #Rusia rascruce drumuri, #Rusia izolare Occident, #Rusia relatii China, #Rusia gaz China , #Stiri Macroeconomie