Rusia isi incordeaza muschii: Companiile din tara lui Putin incep sa boicoteze Turcia

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 07:41
1082 citiri
Rusia isi incordeaza muschii: Companiile din tara lui Putin incep sa boicoteze Turcia
Foto: Arhiva (Kremlin)

Companiile din Rusia incep sa boicoteze Turcia, ca urmare a tensiunilor ivite intre cele doua state dupa ce fortele turce au doborat un avion de razboi rusesc care ar fi violat spatiul aerian controlat de Ankara.

Operatori turistici importanti din Moscova, precum Pegas Touristik, Natalie Tours, Biblio Globus si Tez Tour, au anuntat ca nu mai ofera vacante in tara de la sud de Marea Neagra.

Potrivit Russia Today, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat vizita in Istanbul si a recomandat populatiei sa evite aceasta tara in viitorul apropiat, ca urmare a incidentului aviatic.

Boicotul ar putea reprezenta o lovitura serioasa pentru turismul Turciei, care reprezinta una dintre cele mai importante destinatii de vacanta pentru rusi.

Mai mult de 3 milioane de rusi si-au petrecut concediul in acest stat, anul trecut, iar peste un milion au mers acolo in prima jumatate din 2015.

Activitatile din turism reprezinta 11% din produsul intern brut al Turciei, adica 170 de ...citeste mai departe despre "Rusia isi incordeaza muschii: Companiile din tara lui Putin incep sa boicoteze Turcia" pe Ziare.com

#relatii economice Rusia Turcia, #Rusia investitii Turcia, #Rusia relatii Turcia , #Stiri Macroeconomie