Rusia, inca pe cai mari - De ce nu se va prabusi tara lui Putin

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 07:36
1270 citiri
Rusia, inca pe cai mari - De ce nu se va prabusi tara lui Putin
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Rusia duce o povara grea pe umerii sai, avand in vedere ca situatia economica nu este una roz. Dar tara condusa de Vladimir Putin se indreapta, intr-adevar, spre prapastie?

"Fara indoiala ca economia Rusiei are probleme, insa un colaps total este putin probabil", comenteaza Charles Wyplosz, profesor universitar si directorul Centrului International pentru Studii Bancare si Monetare din Geneva, intr-un editorial publicat de Project Syndicate.

Petrolul si gazele naturale reprezinta mai mult de 60% din exporturile tarii conduse de Vladimir Putin, restul procentelor fiind atribuite altor bunuri de larg consum.

In aceste conditii, declinul major al pretului "aurului negru" reprezinta un soc pentru Rusia, mai ales in conditiile in care efectul acestuia este amplificat de sanctiunile impuse de Occident. Astfel, recesiunea pandeste la usa.

Iar pentru ca situatia sa fie si mai grava, se pare ca produsele din care Rusia face cei mai multi bani nu se vor scumpi prea curand, astfel ca ...citeste mai departe despre "Rusia, inca pe cai mari - De ce nu se va prabusi tara lui Putin" pe Ziare.com

#Rusia probleme economie, #Rusia colaps, #Rusia prabusit economie , #Stiri Macroeconomie