Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz vrea sa dea in judecata constructorii termocentralei Iernut

Romgaz vrea sa dea in judecata constructorii termocentralei Iernut
Romgaz doreste sa achizitioneze servicii juridice de consultanta pentru un eventual litigiu cu constructorii termocentralei de la Iernut, Romelectro si Duro Felguera, se arata in convocatorul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 11 decembrie, transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi se refera la "aprobarea achizitionarii de servicii juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica externa a S.N.G.N. Romgaz S.A., intr-un posibil litigiu cu asocierea Duro Felguera si Romelectro, avand ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut".

Producatorul national de gaze Romgaz, a semnat, in 2016, un contract in valoare de 268 de milioane de euro, fara TVA, cu firmele Duro Felguera si Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice in cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit sa fie data in folosinta la inceputul anului 2020, potrivit planurilor initiale, dar au aparut intarzieri, atat ca urmare a unor neintelegeri intre parteneri, cat si a unei prevederi din OUG 114 privind majorarea salariilor in constructii, dupa cum spunea Adrian Volinturi, directorul companiei, la sfarsitul lunii august.

"Am convocat toti partenerii din proiect sa vedem cum facem sa deblocam situatia. Ceea ce ne-a impactat au fost prevederile din OUG 114 vizavi de constructii, pentru ca a urmat o instructiune, ar fi trebuit sa urmeze alta care nu a mai fost data si incercam sa deblocam aceasta poveste", a declarat atunci Adrian Volintiru.

Potrivit acestuia, Romgaz va fi nevoit sa plateasca unele costuri suplimentare celor care realizeaza lucrarile de constructie, insa nici aceste firme nu au o situatie la zi. ...citeste mai departe despre "Romgaz vrea sa dea in judecata constructorii termocentralei Iernut" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori
Citeste mai multe despreRomgaz judecata centrala Iernut