Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanian Business Leaders critica legea salarizarii si impozitul pe gospodarii: Nu se bazeaza pe realitati economice

Romanian Business Leaders critica legea salarizarii si impozitul pe gospodarii: Nu se bazeaza pe realitati economice
Masurile anuntate de Guvern in ultimele luni, precum legea salarizarii, legea preventiei sau impozitul global pe gospodarii, nu par a se baza in niciun fel pe realitati economice, sustin oamenii de afaceri din cadrul organizatiei Romanian Business Leaders.

In cadrul unei intalniri cu jurnalistii, acestia au subliniat ca masurile economice nu au fost discutate cu antreprenorii.

"Au aparut discutii foarte serioase incepand cu legea salarizarii, continuand cu legea preventiei, care a devenit destul de greu de gestionat, si a urmat impozitul pe gospodarii", a afirmat presedintele Delta Asset Invest, Dragos Rosca.

Oamenii de afaceri din cadrul Romanian Business Leaders spun ca nu vor sustine proiectul de impozit pe venit al gospodariilor.

"Argumentul numarul unu este preocuparea pentru ca duce la un deficit bugetar nesustenabil. Din evaluarea Fondului Monetar Inernational, vorbim despre 12,2 miliarde de lei, adica 1,4% din PIB, strict ca efect al reducerii cotei de la 16% la 0% pentru cei care nu vor mai plati nimic sau 10% pentru cei cu venituri peste plafonul neimpozabil.

La care se adauga o alta suma de 3,48 miliarde de lei, zice FMI-ul, din reducerea TVA propusa pentru anul viitor, de la 19%, cat este acum, la 18%, si inca 8 miliarde de lei din reducerea contributiilor sociale care se vor, per total, a scadea la un total de 35%, adica in total 23 de miliarde de lei", a declarat Angela Rosca, partener Taxhouse.

Oamenii de afaceri se intreaba din ce se va finanta bugetul in 2018, pentru ca se renunta complet la conceptul de retinere la sursa.

"Ne preocupa, dincolo de costul finantarii acestui deficit pe cash, ce se va intampla cu o intreaga populatie care va primi bani de la angajatori luna de luna si ii vor cheltui. Si in mai-septembrie 2019, cand vor trebui sa dea banii, se vor duce la acesti perceptori, este mult spus consultanti fiscali, de bunavoie ca la medicul de familie sa le dea acesti bani. Nu credem in aceasta ipoteza. (...) Eu ma duc la medicul de familie pentru ca sunt bolnav si am o problema. Perceptorul o sa alerge el dupa mine", a mai spus partenerul Taxhouse.

Ultimul proiect fiscal major lansat in discutie de Guvernul PSD priveste impozitarea globala a gospodarilor din 2018, in locul impozitului actual pe venit de 16% retinut la sursa, si crearea unei clase de consultanti fiscali care vor intermedia relatia contribuabililor cu Fiscul.

In plus, proiectul vizeaza reducerea impozitului pe venit si extinderea deductibil ...citeste mai departe despre "Romanian Business Leaders critica legea salarizarii si impozitul pe gospodarii: Nu se bazeaza pe realitati economice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2232 ori