Romania si alte 7 state membre UE se "zburlesc" la Germania din cauza gazelor Rusiei

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 20:28
927 citiri
Romania si alte 7 state membre UE se "zburlesc" la Germania din cauza gazelor Rusiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar de opt state ale Uniunii Europene, intre care si Romania, contesta intr-o scrisoare proiectul gazoductului Nord Stream 2, care ar dubla cantitatea de gaze livrate direct de Rusia in Germania.

Scrisoarea, adresata presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost semnata de premierii Romaniei, Cehiei, Estoniei, Ungariei, Letoniei, Poloniei, Slovaciei, precum si de presedintele Lituaniei, relateaza agentia Reuters, citata de News.ro.

In acest fel este relansata o dezbatere care a plasat Germania in opozitie cu statele din estul si centrul Europei. "Daca proiectul va merge inainte, Nord Stream-2 va genera consecinte geopolitice cu potential destabilizator", se arata in documentul datat 7 martie.

Comisia Europeana nu a confirmat primirea scrisorii.

"Proiectul Nord Stream-2, aflat in prezent in pregatire, poate implica anumite riscuri pentru securitatea energetica din regiunea Europei Centrale si de Est", potrivit sursei citate.

Germania intoarce spatele ...citeste mai departe despre "Romania si alte 7 state membre UE se "zburlesc" la Germania din cauza gazelor Rusiei" pe Ziare.com

#Romania gazoduct Germania Rusia, #constructie gazoduct Germania Rusia, #gaze Germania Rusia , #Stiri Macroeconomie