Romania scapa de "jugul" energetic al Rusiei? In acest an am putea sa nu importam deloc gaze

Vineri, 20 Martie 2015, ora 19:50
1112 citiri
Romania scapa de "jugul" energetic al Rusiei? In acest an am putea sa nu importam deloc gaze
Foto: Wikipedia

Valoarea facturii la gaze naturale ar putea sa scada cu 1-3% la 1 aprilie, ca urmare a eliminarii importului de gaze rusesti, insa pretul gazelor din productia interna poate creste cu 6-7% in 1 iulie, in functie de rezultatul discutiilor dintre Guvern si Fondul Monetar International (FMI).

"Din 1 aprilie nu mai impunem import nimanui, iar din 1 ianuarie oricum nu mai exista cosul de gaze pentru industrie, ci doar pentru consumatorii casnicici. Anul acesta consideram ca nu vom mai depinde de import, dar asta nu inseamna ca acordurile de import ale firmelor nu raman in vigoare", a declarat, vineri, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Piata de gaze a fost liberalizata pentru companii in 1 ianuarie 2014, astfel ca in prezent doar populatia mai primeste gaze la preturi reglementate.

FMI si Comisia Europeana (CE) au cerut Guvernului sa creasca pretul gazelor pentru populatie si centrale de energie termica (CET) de la 53,3 ...citeste mai departe despre "Romania scapa de "jugul" energetic al Rusiei? In acest an am putea sa nu importam deloc gaze" pe Ziare.com

#Romania import gaze Rusia, #importuri gaze Rusia, #importuri gaze naturale Rusia , #Stiri Macroeconomie