România atinge un ”record absolut” privind rezervele de gaze naturale. Virgil Popescu: ”Nu vom avea probleme în această iarnă”

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 12:01
753 citiri
România atinge un ”record absolut” privind rezervele de gaze naturale. Virgil Popescu: ”Nu vom avea probleme în această iarnă”
România are rezerve de gaze naturale FOTO Unsplash

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunta, luni, ca au fost inmagazinati deja peste 3 miliarde de metri cubi de gaze in depozite, ceea ce reprezinta un record absolut.

"Am depasit 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale in depozite! Record absolut! Astazi, 7 noiembrie, avem in depozite gaze naturale in procent de 97,75% - 3000,7 milioane metri cubi", a anuntat, luni, ministrul energiei,.

Popescu a reiterat ideea ca Romania nu va avea in aceasta iarna probleme cu furnizarea gazului.

"Da, repet: NU vom avea probleme cu gazele in aceasta iarna. Populatia si economia nu vor avea de suferit", a adaugat ministrul.

Uniunea Europeana si-a propus sa umple spatiile de stocare pana la 80% din capacitate pana la 1 noiembrie, pentru a oferi un tampon pentru lunile de iarna, cand cererea este maxima. ...citeste mai departe despre "Romania atinge un "record absolut" privind rezervele de gaze naturale. Virgil Popescu: "Nu vom avea probleme in aceasta iarna"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaze naturale Romania, #virgil popescu, #iarna , #Stiri Macroeconomie