Romania, progrese in ce priveste libertatea economica - Suntem sub Botswana, dar peste Franta

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 21:42
1305 citiri
Romania, progrese in ce priveste libertatea economica - Suntem sub Botswana, dar peste Franta

Romania a urcat cinci pozitii fata de anul 2014, in clasamentul libertatii economice, situandu-se pe locul 57 in lume, din 178 de tari analizate.

In clasamentul pe anul 2015 al libertatii economice, realizat de Heritage Foundation si The Wall Street Journal, conduce Hong Kong, avand un coeficient de 89,6 pe o scala de la 0 la 100, la mica distanta de Singapore (89,4).

Singurele tari care mai au un coeficient de peste 80, ceea ce inseamna o economie ce poate fi considerata "libera", sunt, in ordine, Noua Zeelanda, Australia si Elvetia.

Cu un scor de 66,6, tara noastra a urcat cinci pozitii fata de anul 2014, cand avea 65,5, insa se afla in continuare in categoria tarilor cu o economie "moderat libera", avand coeficientul intre 60 si 69,9.

Romania puncteaza slab in ce priveste statul de drept, sursa citata notand ca, "in ciuda unor imbunatatiri, coruptia ramane o problema serioasa" si ca "instantele continua sa sufere de probleme cronice precum coruptia, influenta politica, ...citeste mai departe despre "Romania, progrese in ce priveste libertatea economica - Suntem sub Botswana, dar peste Franta" pe Ziare.com

#Romania libertate economica, #clasament libertate economica, #tari libertate economica , #Stiri Macroeconomie