Romania, peste UK si Italia la nivelul de trai din zonele preponderent urbane

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 08:54
1673 citiri
Romania, peste UK si Italia la nivelul de trai din zonele preponderent urbane
Foto: Arhiva Ziare.com

O analiza facuta de Eurostat ofera o surpriza de proportii pentru noi: Romania figureaza in prima jumatate a celor 25 de tari, pentru care au fost disponibile datele, din perspectiva nivelului de trai al locuitorilor din zonele predominant urbane.

Cifrele tin cont de PIB-ul pe cap de locuitor, ajustat cu nivelul preturilor din tara respectiva fata de media europeana, pentru a asigura ca datele sunt comparabile la nivel international.

Potrivit definitiei oferite de Eurostat, regiunile predominant urbane sunt acele regiuni ale unei tari in care populatia rurala reprezinta mai putin de 20% din total.

Mai mult, Romania figureaza ca fiind peste media europeana a nivelului de trai din zonele preponderent urbane si depaseste la acest indicator mari puteri economice ale continentului precum Italia sau Marea Britanie.

Spania apare la sase locuri in urma noastra, cu un PIB/locuitor mai redus cu peste 20%, iar Polonia figureaza de-abia pe locul 5 din coada, fiind cu aproape 25% sub ...citeste mai departe despre "Romania, peste UK si Italia la nivelul de trai din zonele preponderent urbane" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania venituri oras UE, #Romania medie UE PIB , #Stiri Macroeconomie