Romania, pe harta noului Drum al Matasii

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 07:38
1502 citiri
Romania, pe harta noului Drum al Matasii

Turbulentele scenei globale, multiplele crize europene au facut ca evolutii importante din lumea comertului global sa ramana intr-un plan secund.

Nemeritat, cred eu, in conditiile in care evolutiile politice si tendintele de regrupare a puterilor mai mari sau mai mici se oglindesc in negocierile comerciale, cele doua planuri determinandu-se in mod reciproc.

In decembrie, Organizatia Mondiala a Comertului - OMC - se pregateste de o noua conferinta ministeriala la Nairobi, Kenya, posibil pentru o ultima incercare de a evita esecul Rundei Doha de negocieri multilaterale.

Recent, un grup de 12 state sub leadership-ul SUA a finalizat negocierile Parteneriatului Trans-Pacific (TPP), participarea Australiei, Canadei, Japoniei, Vietnamului, pentru a aminti doar cativa dintre parteneri, dand o dimensiune relevanta acestor negocieri.

UE negociaza si ea cu SUA Parteneriatul Transatlantic de Comert si Investitii (TTIP) a carei runda curenta de negocieri, cea de-a 11-a, se desfasoara in ...citeste mai departe despre "Romania, pe harta noului Drum al Matasii" pe Ziare.com

#Iuliu Winkler relatii economice China, #Winkler economie Romania China , #Stiri Macroeconomie