Romania, in randul tarilor din UE cu dezechilibre macroeconomice: Onoare vs critici

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:50
1074 citiri
Romania, in randul tarilor din UE cu dezechilibre macroeconomice: Onoare vs critici

Comisia Europeana (CE) a avertizat Romania asupra dezechilibrelor macroeconomice, precizand ca e nevoie de "monitorizare si actiuni la nivel politic" pentru tara noastra. Insa ce inseamna, mai exact, acest lucru?

Procedura de dezechilibru macroeconomic (Macroeconomic Imbalance Procedure - MIP) este un mecanism de supraveghere care are ca tinta identificarea potentialelor riscuri inca din stadiul incipient.

Scopul sau este sa previna dezvoltarea unor dezechilibre macroeconomice grave si sa le corecteze pe cele care exista deja.

Comisia Europeana a demarat procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania

Punctul de pornire il reprezinta un raport anual care contine o analiza in profunzime a situatiei economice si fiscale a fiecarui stat membru, care se face luand in calcul evolutia mai multor indici, printre care se numara situatia investitiilor, datoria, rata somajului si balanta de plati.

In urma analizei, fiecare tara este inclusa intr-una dintre categoriile MIP, ...citeste mai departe despre "Romania, in randul tarilor din UE cu dezechilibre macroeconomice: Onoare vs critici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania dezechilibre macroeconomice, #Romania dezechilibre economice CE , #Stiri Macroeconomie