Romania, imprumut de 300 de milioane de euro pentru proiectele de mediu

Joi, 16 Iunie 2016, ora 22:13
922 citiri
Romania, imprumut de 300 de milioane de euro pentru proiectele de mediu
Foto: Arhiva Ziare.com

Tara noastra va primi un imprumut in valoare de 300 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), iar banii vor fi investiti in proiectele de mediu in perioada 2014 - 2020.

"Contractul de finantare semnat este dovada bunei colaborari dintre Romania si BEI si a sprijinului permanent acordat de banca pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene si indeplinirea conditiilor asumate de tara noastra prin aderarea la UE.

Acordam o mare atentie mediului inconjurator si, prin acest imprumut, vom acoperi partial contributia bugetului de stat la proiecte in domeniul apei si apei uzate, a managementului deseurilor, a protejarii si conservarii biodiversitatii, refacerea ecosistemelor degradate si adaptarea la schimbarile climatice", a declarat Anca Dragu, aflata la Luxemburg, unde a semnat contractul in prezenta vicepresedintelui Bancii Europene de Investitii, Cristian Popa.

Proiectele de mediu fac parte ...citeste mai departe despre "Romania, imprumut de 300 de milioane de euro pentru proiectele de mediu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania imprumut BEI, #Romania imprumut proiecte mediu Romania proiecte , #Stiri Macroeconomie