Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, printre tarile UE cu cel mai ridicat cost al fortei de munca

Romania, printre tarile UE cu cel mai ridicat cost al fortei de munca

Slovacia, Cehia, Portugalia si Romania sunt tarile cu cele mai ridicate costuri cu mana de lucru, potrivit Oficiul European pentru Statistica (Eurostat). Costul orar al fortei de munca a crescut cu 1,8% in UE si cu 1,6% in zona euro, in trimestrul trei din 2020, comparativ cu perioada similara din 2019.

In trimestrul doi din 2020, costul orar al fortei de munca a crescut cu 3,5% in UE si cu 3,6% in zona euro.

In perioada iulie-septembrie 2020, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat in: Slovacia (6%), Cehia (5,9%), Portugalia (5,8%) si Romania (5,7%), iar cel mai semnificativ declin in Malta (minus 6,1%), Cipru (minus 3,8%) si Irlanda (minus 2,9%).

In trimestrul trei din 2020, avansul costurilor cu forta de munca in Romania se datoreaza cresterii cu 6,8% a costului orar al fortei de munca in domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, in Romania costul orar cu forta de munca a crescut cu 5,3% in constructii, cu 2,3% in industrie si cu 5,7% in servicii.

CIESTE SI:

Tara din apropierea Romaniei unde iti poti face concediul de iarna in siguranta. Ce alte destinatii mai poti alege ...citeste mai departe despre "Romania, printre tarile UE cu cel mai ridicat cost al fortei de munca" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 504 ori