Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania celor 2 viteze: Regiunile care vor prospera si cele care se vor afunda in saracie

Romania celor 2 viteze: Regiunile care vor prospera si cele care se vor afunda in saracie
Jumatate dintre regiunile cu un nivel de trai inferior mediei nationale isi vor continua declinul in urmatorii trei ani, in vreme ce alte trei regiuni din Romania se vor apropia de indicatorii medii de la nivel national, reiese din cea mai recenta analiza a Comisiei Nationala de Prognoza (CNP) in profil teritorial.

Dintre cele 21 de regiuni din UE cu un nivel al PIB-ului pe cap de locuitor sub 50% din media europeana, patru se afla in Romania, regiunea Sud-Est avand un PIB pe cap de locuitor de 50% din media europeana, potrivit unui raport emis la finele saptamanii trecute de Comisia Europeana.

Trei dintre regiunile al caror nivel de dezvoltare se afla sub media nationala vor inregistra o accentuare a indicelui de disparitate, iar celelalte trei vor mai recupera din decalaj in urmatorii trei ani, reiese din prognoza CNP.

Situatia este similara si in ceea ce priveste alinierea castigului salarial mediu net lunar la media nationala.

Asadar, judetele din regiunea Centru, ...citeste mai departe despre "Romania celor 2 viteze: Regiunile care vor prospera si cele care se vor afunda in saracie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1514 ori