Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Românii care au calculatoare vechi nu mai pot depune declarații la ANAF. Noile cerințe pentru efectuarea operațiunilor online

Românii care au calculatoare vechi nu mai pot depune declarații la ANAF. Noile cerințe pentru efectuarea operațiunilor online

Românii care au calculatoare cu sisteme de operare vechi, de tipul Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1, vor putea depune declaraţiile fiscale doar dacă instalează o versiune nouă de Windows, anunță ANAF.

Începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor vor putea fi utilizate doar cu ajutorul unor versiuni noi de Windows.

„Începând cu 8 ianuarie 2023, aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate în suport la producător și cu toate update-urile la zi”, se arată într-un comunicat ANAF.

De asemenea, Microsoft a anunţat că, în data de 10 ianuarie 2023, nu va mai susţine sistemele de operare care nu sunt actualizate.

Prin urmare, declaraţiile ANAF vor putea fi depuse folosind sisteme de operare avansate, precum Windows 10 sau chiar Windows 11.

În plus, pentru instalarea noului sistem, sunt necesare şi actualizările hardware, nu numai cele de tip software.

Cerințe minime pentru Windows 10:

Procesor: Procesor de 1 GHz sau mai rapid. Versiunea pe 64 de biți necesită un procesor care să suporte CMPXCHG16b, PrefetchW si LAHF/SAHF;Memorie: 1 GB pentru 32 de biți sau 2 GB pentru versiunea pe 64 de biți;Spațiu pe hard disk: 16 GB pentru versiunea de 32 biți și 20 GB pentru versiunea pe 64 biți;Placă video: Placa video trebuie sa suporte DirectX9 sau mai bună;Display: Laptopurile trebuie sa aiba rezolutie minimă de 1024 x 600 pixeliANAF a declarat că această decizie sprijină standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial.

"Cu scopul de a mări gradul de reziliență și de a asigura securitatea resurselor și a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile și politicile de securitate. In acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finanțelor (ANAF) și pentru a urma standardele înalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informam ca începând cu 08.01.2023 aplicațiile puse la dispoziția contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producător și cu toate update-urile la zi”, se mai arată în comunicatul ANAF, citat de playtech.ro. ...citeste mai departe despre "Românii care au calculatoare vechi nu mai pot depune declarații la ANAF. Noile cerințe pentru efectuarea operațiunilor online" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 540 ori
Citeste mai multe despreANAF declaratii ANAF Windows