Riscul Marii Britanii daca iese din UE si avertismentul Standard&Poor's

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 10:52
1256 citiri
Riscul Marii Britanii daca iese din UE si avertismentul Standard&Poor's
Foto: Ziare.com

Efectele economice ale unei eventuale iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana sunt inca greu de prevazut, insa incep sa se contureze riscurile la care va fi supusa tara, daca locuitorii sai vor alege sa paraseasca blocul unic european.

Agentia internationala de rating Standard&Poor's a avertizat, vineri, ca ar putea cobori ratingul de credit al Marii Britanii, candva in urmatorii doi ani, ca urmare a deciziei guvernului de a organiza un referendum privind apartenenta tarii la Uniunea Europeana, scrie agentia Associated Press.

UE strica planurile lui Cameron. Britanicii sa organizeze rapid referendum

Referendumul, care ar urma sa fie organizat inainte de finalul anului 2017, "reprezinta un risc pentru perspectivele de crestere a serviciilor financiare si sectoarelor de export ale Marii Britanii, precum si pentru economie in general", a transmis agentia S&P.

De asemenea, aceasta a subliniat ca politicile economice "ar putea fi in pericolul de a fi mai expuse la ...citeste mai departe despre "Riscul Marii Britanii daca iese din UE si avertismentul Standard&Poor's" pe Ziare.com

#Standard and Poors Marea Britanie, #Marea Britanie iesire UE, #Marea Britanie referendum UE , #Stiri Macroeconomie