Revolutia globala a resurselor: inevitabilul se produce

Duminica, 04 Mai 2014, ora 18:42
1820 citiri
Revolutia globala a resurselor: inevitabilul se produce
Foto: Casa Acasa

Daca in secolul al XIX-lea si chiar in urmatorul asistam la o transformare radicala a fortelor de munca si la explozia urbanizarii, astazi asistam la revolutia materiilor prime, care se cer altfel extrase si folosite decat pana acum si constituie cea de a treia faza a evolutiei industriale.

Dupa ce, timp de doua secole am folosit numai partial valoarea materiilor prime, deversand necontrolat deseuri pe suprafata planetei, in apa si in aer, este timpul ca tehnologii sa-si indrepte toata atentia spre o mai inteligenta utlizare a materiilor prime, noteaza Project Syndicate.

Cinci criterii

In principiu, toata lumea este de acord cu cele enuntate, dar poluarea apei, a aerului si a solului cresc mereu in tari cu pondere mare in bilantul global, ca India, China, Indonezia, Brazilia si altele.

Tendintele companiilor sunt de a-si imbuntatati performantele in principal pentru cresterea profitului si a productivitatii, problemele globale fiind considerate adesea ca o sarcina exclusiva ...citeste mai departe despre "Revolutia globala a resurselor: inevitabilul se produce" pe Ziare.com

#revolutie resurse naturale, #gaze sist exploatare, #gaze sist mediu, #automoble hibrid nepoluare , #Stiri Macroeconomie