Revolutia gazelor de sist zguduie omenirea

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 15:31
1320 citiri
Revolutia gazelor de sist zguduie omenirea
Foto: Business 24

Indiferent de micile conflicte iscate printre localnicii din Pungesti, aprecierea specialistilor la nivel global este ca folosirea hidrocarburilor din sisturi bituminoase, numite uneori gaze de sist, reprezinta cea mai de seama inovatie energetica a secolului nostru.

Energia provenita din sisturi ocupa primul loc nu numai datorita abundentei sale in Statele Unite, dar si datorita impactului sau mondial, iar evolutia acestui impact s-ar putea sa fie spectaculoasa in noul an 2014, apreciaza Project Syndcate.

2 milioane locuri de munca la gzele de sist

Imensele rezerve de hidrocarburi provenite din sisturi bituminoase ale Statelor Unite si-au aratat deja efectul asupra pietei gazelor, iar pretul lor in SUA au scazut spectaculos la o treime.

Dar mai intervine si impactul politic. Energia din sisturi are tendinta sa aduca modificari majore in ce priveste rolul Statelor Unite atat in Orientul Mijlociu, cat si in alte zone ale Asiei. Nu pare deloc intamplator faptul ca, de cand ...citeste mai departe despre "Revolutia gazelor de sist zguduie omenirea" pe Ziare.com

#gaze sist, #independent energietica, #energie ieftina, #ieftinire gaze , #Stiri Macroeconomie