Reuters: Sanse tot mai slabe pentru un acord cu FMI. Romania risca derapaje pe deficit si reforme

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 15:21
1217 citiri
Reuters: Sanse tot mai slabe pentru un acord cu FMI. Romania risca derapaje pe deficit si reforme
Foto: Ziare.com

Perspectivele ca Romania sa incheie un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI) sunt in scadere, iar tara risca sa dea inapoi din fata angajamentelor de a mentine deficitul bugetar la un nivel scazut si de a implementa reforme structurale.

Acuzat de coruptie si in perspectiva alegerilor din 2016, premierul Victor Ponta ar putea sa nu aiba puterea sa tina sub control cheltuielile sau sa aplice masuri precum reorganizarea companiilor de stat cu pierderi, in cadrul unui nou acord cu Fondul, comenteaza Reuters.

Guvernul Ponta, criticat la intalnirea lui Iohannis cu delegatia FMI

FMI nu a fost de acord cu deciziile Guvernului de reducere a taxelor si majorare a salariilor pentru unii angajati publici cu 25%, subliniind in aceasta saptamana ca Romania ar trebui sa protejeze progresele economice recente.

In consecinta, Romania ar putea sa nu mai aiba un acord cu FMI pentru prima oara din 2009, cand FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala au salvat-o de criza ...citeste mai departe despre "Reuters: Sanse tot mai slabe pentru un acord cu FMI. Romania risca derapaje pe deficit si reforme" pe Ziare.com

#FMI acord Romania, #FMI critici guvern, #Victor Ponta FMI acord , #Stiri Macroeconomie