Republica Moldova ia inca un an gaze de la Rusia - ce pret s-a negociat

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 13:26
1181 citiri
Republica Moldova ia inca un an gaze de la Rusia - ce pret s-a negociat
Foto: Unimedia

Republica Moldova si-a prelungit marti contractul de aprovizionare cu gaze naturale importate din Rusia, fosta republica sovietica aflata in curs de apropiere cu UE exprimandu-si satisfactia fata de faptul ca beneficiaza de o scadere a pretului, in plin conflict intre Moscova si Kiev.

Chisinaul si Moscova, care au relatii tot mai tensionate, intarziau sa se puna de acord asupra unui contract. Contractul actual, care dateaza din 2006, a expirat in 2011, iar de atunci este prelungit anual in extremis, relateaza AFP.

Acest contract, la fel ca al altor tari europene, este indexat la pretul petrolului. Astfel, pretul stabilit pentru primul trimestru din 2015 a scazut la 332 de dolari pentru mia de metri cubi, de la 378 de dolari cat era anul trecut.

Moldova isi negociaza gazul de la rusi

Prin comparatie, Ucraina vecina s-a confruntat, dupa venirea la putere a proeuropenilor, cu o crestere a pretului gazelor naturale rusesti de la putin peste 300 de dolari la aproape 500 de ...citeste mai departe despre "Republica Moldova ia inca un an gaze de la Rusia - ce pret s-a negociat" pe Ziare.com

#Moldova gaz Rusia, #Moldova Rusia contract gaze , #Stiri Macroeconomie