Referendum in Italia: Un scenariu de cosmar in inima Europei

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 07:06
1311 citiri
Referendum in Italia: Un scenariu de cosmar in inima Europei
Foto: Pixabay

Italienii au mers la vot si au respins reforma constitutionala sprijinita de Guvernul condus de Matteo Renzi, iar acest rezultat duce la o incertitudine politica si economica in perioada urmatoare. Iar cele mai negre scenarii arata un efect de domino asupra intregii Europe.

Populatia a fost chemata la referendum pentru a se pronunta in favoarea sau impotriva actualului sistem parlamentar, care e unul bicameral perfect, ce presupune ca ambele Camere au puteri egale. Asta inseamna ca Guvernul trebuie sa primeasca votul de incredere si de la unii si de la altii.

Sistemul a fost introdus imediat dupa prabusirea fascismului, pentru a impiedica ascensiunea unui nou dictator, aminteste Business Standard.

Totusi, cu timpul, aceasta formula parlamentara a condus la destabilizarea Executivului. Matteo Renzi a investit tot capitalul sau politic in aceasta reforma, pana la punctul in care referendumul a devenit unul simbolic pentru increderea pe care populatia o are in el.

Insa ...citeste mai departe despre "Referendum in Italia: Un scenariu de cosmar in inima Europei" pe Ziare.com

#referendum Italia economie, #efecte referendum Italia, #probleme economie Italia, #criza Italia, #criza economica Italia , #Stiri Macroeconomie