Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum îi încurajează statul pe români să călătorească mai des cu trenul. Ajungi mai ieftin la Chișinău decât la Iași

Cum îi încurajează statul pe români să călătorească mai des cu trenul. Ajungi mai ieftin la Chișinău decât la Iași

Aproape toate reducerile tarifare pentru călătoriile cu trenul au fost eliminate începând cu intrarea în vigoare al noului Mers al Trenurilor 2022-2023.

Această eliminare a reducerilor vine după majorarea generalizată, de la 1 iulie 2022, a tarifelor de transport feroviar, scrie Club Feroviar. În acest context, s-a ajuns la situația tragi-comică în care un bilet pe ruta București-Iași costă mult mai mult decât unul similar pe ruta București-Chișinău, cu trecere prin Iași.

Operatorul feroviar de stat introdusese de-a lungul timpului mai multe reduceri tarifare, menite, așa cum este și normal, să stimuleze oamenii să călătorească cu trenul.

Însă aproape toate au dispărut, ultimele începând cu data de 11 decembrie 2022, când a intrat în vigoare noul Mers al Trenurilor.

Conducerea CFR Călători le-a eliminat fără a da niciun comunicat de presă sau a posta ceva pe pagina de Facebook în acest sens.

În aprilie 2008, CFR Călători anunța introducerea ofertei Minigrup 2-5 persoane. Prin această ofertă se acordau următoarele facilități:

25% reducere pentru fiecare călător, pentru grupuri formate din 5 călători adulţi;

20% reducere pentru fiecare călător, pentru grupuri formate din 4 călători adulţi;

15% reducere pentru fiecare călător, pentru grupuri formate din 3 călători adulţi;

10% reducere pentru fiecare călător, pentru grupuri formate din 2 călători adulţi.

Oferta a fost eliminată, sau ”suspendată momentan”, așa cum se precizează chiar pe site-ul CFR Călători.

De pe 11 decembrie 2022, actualul director general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa (recomandat pentru această funcție de către PNL și acceptat de ministrul PSD Sorin Grindeanu) a eliminat și alte facilități pentru călătoria cu trenul, mai arată Club Feroviar. ...citeste mai departe despre "Cum îi încurajează statul pe români să călătorească mai des cu trenul. Ajungi mai ieftin la Chișinău decât la Iași" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 370 ori