Reducerea CAS: Ce efecte concrete a produs si cine au fost beneficiarii principali

Luni, 23 Martie 2015, ora 14:14
1378 citiri
Reducerea CAS: Ce efecte concrete a produs si cine au fost beneficiarii principali

Reducerea CAS cu 5% la angajator a venit mai mult in beneficiilor companiilor din sectorul bancar, IT si cel petrolier, potrivit unei analize Accace.

La polul opus se afla companiile mici, informeaza Mediafax.

In cazul lor, efectele masurii au fost anulate de majorarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2015, deoarece au fost inregistrate cresteri ale costurilor salariale.

"Chiar daca pe termen scurt companiile nu au reinvestit sumele economisite, cu siguranta in urmatoarea perioada si pe termen lung acest lucru se va reflecta in masuri precum crearea de noi locuri de munca, acordarea de beneficii angajatilor performanti, investitii in echipamente si tehnologie.

Mai mult, masura reducerii CAS datorata de angajator este cu adevarat apreciata si de investitorii straini, care insa spera ca acest lucru sa nu duca in viitor la cresterea altor taxe care sa acopere aceasta diminuare", a precizat Andreea Paun, payroll supervisor in cadrul Accace.

Reducerea CAS a ...citeste mai departe despre "Reducerea CAS: Ce efecte concrete a produs si cine au fost beneficiarii principali" pe Ziare.com

#efecte reducere CAS, #reducere CAS companii, #reducere CAS efecte companii , #Stiri Macroeconomie