Câți bani ar putea fi alocați Ministerului Transporturilor după rectificarea bugetară. ”Economia a performat mai bine în această jumătate de an decât am prognozat”

Duminica, 08 August 2021, ora 21:56
561 citiri
Câți bani ar putea fi alocați Ministerului Transporturilor după rectificarea bugetară. ”Economia a performat mai bine în această jumătate de an decât am prognozat”
Anca Dragu este presedintele Senatului FOTO Facebook/ Anca Dragu

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că este posibil ca la rectificarea bugetară să fie alocat un miliard lei peste cele 300 milioane lei anunţate deja pentru Ministerul Transporturilor. Ea a oferit exemplul Senatului, care a renunţat la 4 milioane lei, bani pe care nu i-a consumat forul legislativ şi care pot fi cheltuiţi de alte instituţii care au nevoie. Discuțiile pe rectificare vor continua marţea care vine, a adăugat ea.

„Da, e adevărat că vom continua discuţiile marţi pe rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară este o ecuaţie cu multe variabile şi cu multe necunoscute. Cred că trebuie să ţținem cont de responsabilitatea fiscal-bugetară, avem o sumă la dispoziție, de prioritățile de dezvoltare şi de angajamentele pe care coaliția le-a avut la asumarea acestui mandat.

Ca atare, ce pot să vă spun este că veniturile cresc la această rectificare, este clar una pozitivă, fără trucuri, fără invenții de venituri. Deci avem aproape 9 miliarde venituri suplimentare care înseamnă că economia a performat mai bine în această jumătate de an decât am prognozat.

Au fost solicitări din partea ministerelor de circa 40 miliarde lei. E clar că nu poţi acoperi din 9 miliarde, 40 de miliarde lei şi atunci se face o evaluarea în funcţie de performanţele fiecărui minister.

În premieră în România nu se taie bani de la Transporturi. De foarte multe ori rectificarea se făcea cu ajutorul banilor care se mutau de la Transporturi, unde nu se începeau proiectele, către alte sectoare, către alte ministere.

Anul acesta avem o execuţie bună la Ministerul Transporturilor. Ca atare, şi sume suplimentare şi eu sper că vom ajunge la o sumă mult mai mare decât cea iniţial pusă pe hârtie, cea de 300 milioane”, a declarat Anca Dragu, duminică Digi 24.

Întrebată de ce crede că cei de la USR PLUS sunt nemulţumiţi de câţi bani vor fi alocaţi la Transporturi, Dragu a răspuns: „Da, pentru că diferenţa era mare”.

„Odată ce ne uităm cu atenţie la cifre, ne uităm în detaliu la aceste cifre, cred că putem să ne apropiem, să ne ducem mai mult de nevoia ministerului, undeva peste 1 miliard cel puţin sper că va fi posibil să alocăm pentru Ministerul Transporturilor. Minim.

Eu am această convingere că vom găsi aceste resurse. Mai putem face câteva economii pe ici, pe colo. La Bunuri şi Servicii mai putem face economii, deşi acolo jumătate înseamnă bani pe ...citeste mai departe despre "Câți bani ar putea fi alocați Ministerului Transporturilor după rectificarea bugetară. ”Economia a performat mai bine în această jumătate de an decât am prognozat”" pe Ziare.com

#rectificare bugetara, #Ministerul Transporturilor, #Anca Dragu , #Stiri Macroeconomie