Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reactorul 2 de la Centrala Nucleara Cernavoda s-a deconectat automat de la sistemul energetic in urma unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii

Reactorul 2 de la Centrala Nucleara Cernavoda s-a deconectat automat de la sistemul energetic in urma unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavoda s-a deconectat automat, sambata dimineata, din cauza unei disfunctionalitati aparute "la partea clasica a unitatii", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Nuclearelectrica. Incidentul nu a avut impact pe partea nucleara, iar specialistii lucreaza la rezolvarea problemei si reconectarea Unitatii 2 la Sistemul Energetic National.

"SN Nuclearelectrica SA anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 29 augusut 2020, din cauza aparitiei unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii, fara impact pe partea nucleara.

Specialistii CNE Cernavoda lucreaza la remedierea cauzei in vedere reconectarii Unitatii 2 la SEN. Deconectarea automata s-a produs in conditii de sigurata, toate sistemele unitatii functionand conform proiectului", se arata in comunicatul citat.

Totodata, reprezentantii Nuclearelectrica transmit ca deconectarea automata a Unitatii 2, precum si lucrarile de remediere a disfunctionalitatii nu au un impact advers asupra securitatii nucleare a reactorului, asupra personalului unitatii, a populatiei sau a mediului inconjurator.

Specialistii companiei cu capital majoritar de stat lucreaza acum la remedierea cauzei, pentru a reconecta Unitatea 2 la Sistemul Energetic National. ...citeste mai departe despre "Reactorul 2 de la Centrala Nucleara Cernavoda s-a deconectat automat de la sistemul energetic in urma unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 542 ori
Citeste mai multe despreCernavoda defectiune centrala nucleara