Val de reacții negative după un anunț de angajare al IKEA Timișoara: „La buticurile din zonă salariile sunt mai mari”

Luni, 27 Februarie 2023, ora 09:14
69 citiri
Val de reacții negative după un anunț de angajare al IKEA Timișoara: „La buticurile din zonă salariile sunt mai mari”
IKEA Timișoara caută să angajeze 250 de oameni FOTO Adevărul

Consultantul în afaceri Doru Șupeală semnalează pe site-ul său modul în care au reacționat mai mulți bănățeni la un anunț de angajare al IKEA pentru noul magazin din Timișoara.

„IKEA se pregătește să deschidă al treilea magazin din România, la Timișoara și a început o amplă campanie de recrutare. Anunțurile publicate pe diverse platforme au fost citite de către oameni, iar la anunțurile distribuite pe Facebook au apărut zilele acestea și comentariile oamenilor.

Cele mai multe reacții ale bănățenilor, apărute în ultima săptămână, sunt foarte critice și revoltate la adresa propunerilor financiare incluse în anunțurile de angajare sau aflate de către candidați în urma interviurilor cu recrutorii. Oamenii pur și simplu iau în derâdere și în bătaie de joc propunerile de angajare formulate de IKEA. Și pe bună dreptate”, scrie Doru Șupeală, pe site-ul său.

Potrivit lui Doru Șupeală, „în unele dintre anunțurile publicate de IKEA, oferta salarială a fost eliminată, nemaifiind menționată vreo sumă”, dar „cele mai multe comentarii menționează oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masă și sunt considerate de oameni absolut inacceptabile, în condițiile costurilor actuale ale vieții în zonă”.

„De menționat că magazinul de la Timișoara trebuia să fie deja deschis, conform planurilor inițiale ale retailerului suedez, însă deschiderea a fost amânată, unul dintre motive fiind faptul că recrutorii firmei nu au reușit încă să găsească cei peste 250 de angajați de care este nevoie pentru operarea magazinului.(...)

La cum arată oferta financiară de angajare, tind să dau dreptate unuia dintre timișorenii care comentează și spune că la așa salarii nu vor deschide nici de Crăciun în 2025”, mai scrie Doru Șupeală, care prezintă și o listă de comentarii ale vizitatorilor de pe pagina IKEA:

Poate sclavi, nu muncitori!După ce îți plătești transportul, s-ar putea să îi rămână și ceva pentru mâncare.Marș pe 2000 de lei! Chemați austriecii care au tăiat pădurile României!Voi oferiți 2000 de lei … Și într-o lună îți trebuie minim 5000 de lei.Radio Erevan spune că plătiți cel mai slab de pe piață și în condițiile astea poate deschideți doar de Crăciun! 2025!Ikea a crezut că in vestul țării sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau înșelat amarnic, aici lumea e mai deșteaptă și nu acceptă ...citeste mai departe despre "Val de reacții negative după un anunț de angajare al IKEA Timișoara: „La buticurile din zonă salariile sunt mai mari”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ikea, #Timisoara, #angajare, #joburi, #locuri de munca , #Stiri Macroeconomie