Razboiul UE-Grecia: Nemtii vor fi adevaratii vinovati, daca se prabuseste euro

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 18:26
1236 citiri

Liderii greci si cei europeni poarta negocieri dure legate de viitorul statului elen si al zonei euro, insa adevaratele confruntari nu au legatura cu chestiuni fundamentale.

UE pune la bataie soarta uniunii sale monetare, insa nu se poarta discutii pe principii, marul discordiei fiind, de fapt, o problema legata de semantica, se arata intr-un editorial publicat de Bloomberg.

Initial, noul guvern grec a fost aratat cu degetul pentru ca a facut promisiuni iresponsabile in timpul campaniei electorale, care au fost prezentate apoi partenerilor sai ca fiind batute in cuie.

De atunci si pana in prezent, liderii eleni au scazut treptat din pretentii, cea mai importanta concesie fiind renuntarea la ideea ca datoria tarii sa fie stearsa.

Tensiuni intre Germania si Grecia: Berlinul respinge cererea elenilor

Acum, grecii vor un nou program de salvare, care sa vina "la pachet" cu termeni mai blanzi. Insa ei sunt pregatiti sa adopte mai intai un program-punte, de sase luni, care sa ...citeste mai departe despre "Razboiul UE-Grecia: Nemtii vor fi adevaratii vinovati, daca se prabuseste euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia discutii zona euro, #Grecia discutii UE , #Stiri Macroeconomie