Ratingul Marii Britanii a fost retrogradat: Brexit este un pericol pe termen lung pentru economie

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 22:31
1062 citiri
Ratingul Marii Britanii a fost retrogradat: Brexit este un pericol pe termen lung pentru economie
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia americana de evaluare financiara Moody's a retrogradat ratingul Marii Britanii, la doar cateva ore dupa prestatia premierului Theresa May de vineri, de la Florenta, semn ca discursul acesteia a fost mai mult decat "lung si plictisitor", cum l-au taxat imediat jurnalistii, ci de-a dreptul ingrijorator.

Moody's a decis sa reduca ratingul Marii Britanii de la Aa1 la Aa2, asta dupa ce si in 2016 a fost prima dintre marile agentii care a indraznit sa retraga aprecierea maxima Regatului Unit, AAA, scrie The Guardian.

Expertii americani se asteapta ca Marea Britanie sa inregistreze un deficit bugetar de pana la 3,5% in urmatorii ani, din cauza Brexit, in ciuda promisiunilor guvernantilor ca il vor reduce treptat sub 1%.

De asemenea, tot din cauza iesirii din UE, Moody's apreciaza ca britanicii vor pierde accesul la piata europeana, afacerile vor avea de pierdut pe termen lung, iar relaxarea masurilor de austeritate promisa de Theresa May va duce la scaderea incasarilor la bugetul de stat in urmatorii 5 ani.

In replica, Trezoreria Marii Britanii sustine ca Moody's n-a ascultat cu atentie discursul Theresei May si isi declara optimismul privind reducerea deficitului bugetar si depasirea problemelor generate de Brexit. ...citeste mai departe despre "Ratingul Marii Britanii a fost retrogradat: Brexit este un pericol pe termen lung pentru economie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit rating UK, #Moodys rating Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie