Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raport trimis Comisiei Europene: Tractorul Brasov e bun de casat!

Raport trimis Comisiei Europene: Tractorul Brasov e bun de casat!
In ultimul studiu realizat pentru a fi trimis Comisiei Europene se arata ca majoritatea activelor uzinei sunt amortizate. Acest lucru ar putea fi un pas spre lichidarea uzinei brasovene.Desi toata lumea isi arata optimismul pentru privatizarea Tractorul SA, dosarul companiei care trebuia remis Comisiei Europene inca de luna trecuta nici macar nu a fost trimis institutiei europene.
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Integrarii Europene, Adrian Ciocanea, spune ca mai intai vor fi prezentate atat indienilor, cat si Consiliului Concurentei, amanuntele acestui dosar care cuprinde cele trei variante ale viitorului uzinei brasovene - A"testul lichidare A- privatizare, planul de restructurare si o a treia varianta, care inca nu este foarte clara, care priveste modul in care s-a facut evidentierea datoriilor companieiA". Cele trei variante vor fi prezentate in cateva zile companiei indiene Mahindra&Mahindra, urmand ca dupa ce se va ajunge la un acord cu aceasta sa fie notificat Consiliul Concurentei.

Abia din momentul in care va fi notificata institutie cu abilitati in domeniul concurentei, dosarul va fi expediat la Comisia Europeana, unde, spune Ciocanea, dosarul nu va ramane mult timp, un raspuns in ceea ce priveste aprobarea privatizarii urmand sa fie primit de la Bruxelles in doua-trei zile din momentul primirii documentelor de la Consiliul Concurentei.

Secretarul de stat spune ca in urma studiilor efectuate la societatea brasoveana s-a concluzionat ca majoritatea activelor Tractorul SA sunt amortizate. Acest lucru ar putea fi un pas spre lichidarea uzinei brasovene. Totusi, se spera ca in cele din urma Comisia Europeana isi va da acordul pentru privatizarea societatii brasovene, indienii de la Mahindra fiind decisi sa faca din uzina brasoveana centrul de operatiuni al concernului pentru Uniunea Europeana.AMOS News - Agentie independenta de presa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 567 ori