RAPORT: Productia industriala a scazut cu 14,9% ca serie bruta in primele sapte luni, fata de perioada similara a anului trecut

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 10:35
767 citiri
RAPORT: Productia industriala a scazut cu 14,9% ca serie bruta in primele sapte luni, fata de perioada similara a anului trecut
Foto: Pixabay.com

Productia industriala a scazut cu 14,9% ca serie bruta, in primele sapte luni ale anului, si cu 15,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de aceeasi perioada din 2019, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

"In luna iulie 2020, productia industriala a crescut fata de luna precedenta cu 8% ca serie bruta si cu 3,3% serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a scazut atat ca serie bruta cu 6,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,9%. In perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 iulie 2019, productia industriala a fost mai mica cu 14,9% ca serie bruta si cu 15,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate", arata datele INS.

In luna iulie 2020, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 8%, datorita cresterilor inregistrate in toate cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+8,6%), industria prelucratoare (+8%) si industria extractiva (+7,7%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 3,3%, sustinuta de cresterile din industria prelucratoare (+4,3%), industria extractiva (+4,2%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica,gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a scazut cu 6,5%, ca efect al scaderilor inregistrate in industria extractiva (-10,4%), industria prelucratoare (-7%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1,6%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica cu 9,9%, din cauza scaderilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-10,4%), industria prelucratoare (-7,3%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-2,2%).

In perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, productia industriala (serie bruta) a scazut cu 14,9%, ca urmare a scaderilor din industria prelucratoare (-16,5%), industria extracti ...citeste mai departe despre "RAPORT: Productia industriala a scazut cu 14,9% ca serie bruta in primele sapte luni, fata de perioada similara a anului trecut" pe Ziare.com

#industrie, #raport, #INS , #Stiri Macroeconomie