Raport: Motivul pentru care prabusirea pretului petrolului nu a impulsionat inca economia

Joi, 24 Martie 2016, ora 20:38
1327 citiri
Raport: Motivul pentru care prabusirea pretului petrolului nu a impulsionat inca economia
Foto: Twitter/IMF

Beneficiile in urma declinului pretului titeiului ar putea sa nu se materializeze pana cand cererea nu se va redresa pe plan global si bancile centrale din economiile avansate nu renunta la ratele dobanzilor extrem de scazute, se arata intr-un raport al Fondului Monetar International (FMI).

In pofida scaderii pretului petrolului din iunie 2014, economistii inca asteapta efectele pozitive ale acestor evolutii, transmite Bloomberg.

In timp ce principalul motiv al declinului a fost cresterea livrarilor pe plan global, noul raport al FMI arata ca anul trecut cererea pe plan intern a fost mai slaba decat s-a estimat in statele exportatoare de titei, in timp ce importatorii de petrol, cum ar fi SUA si Europa, au inregistrat o cerere in linie cu asteptarile analistilor.

Intr-o perioada in care pretul petrolului este scazut si bancile centrale nu pot reduce si mai mult ratele dobanzilor, "declinul inflatiei in urma costurilor de productie mai scazute majoreaza rata reala a dobanzii, ...citeste mai departe despre "Raport: Motivul pentru care prabusirea pretului petrolului nu a impulsionat inca economia" pe Ziare.com

#FMI economie pret petrol, #pret petrol economie, #scadere pret petrol , #Stiri Macroeconomie