Raport economic al UE: Relansarea cresterii economiei romanesti in context regional

Vineri, 22 Mai 2015, ora 08:11
1069 citiri

Potrivit Raportului Economic al UE (publicatie semianuala a Bancii Mondiale) lansat in aceasta saptamana, exporturile au avut rolul principal in relansarea cresterii economice din regiunea noastra.

Bulgaria, Polonia, Romania si, intr-o masura mai mica, Croatia, au avut o expansiune a exporturilor semnificativ mai mare decat in majoritatea celorlalte tari europene.

Un factor-cheie au fost investitiile straine directe (ISD), care au ajutat la integrarea tarilor mentionate in lanturile globale de valoare adaugata si au stimulat livrarile catre exterior. Din pacate, ISD au cunoscut un declin semnificativ in ultimii ani, ceea ce reitereaza punerea unui accent pronuntat pe reformele necesare promovarii investitiilor straine si sustinerii pe mai departe a cresterii exporturilor.

In acest sens, este vorba despre imbunatatirea competentelor, reducerea barierelor administrative din calea afacerilor, sustinerea investitiilor in infrastructura, incurajarea inovatiilor, precum si ...citeste mai departe despre "Raport economic al UE: Relansarea cresterii economiei romanesti in context regional" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relansare economica Romania raport UE , #Stiri Macroeconomie