Raport al Comisiei Europene: Deficitul Romaniei va creste de peste trei ori

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 09:09
1078 citiri
Raport al Comisiei Europene: Deficitul Romaniei va creste de peste trei ori
Foto: Arhiva Ziare.com

Deficitul finantelor publice in Romania va creste de peste trei ori ca procent din PIB in numai doi ani, din cauza masurilor bugetare expansioniste care au intrat in vigoare in 2016 si a celor care sunt planificate pentru 2017.

Acest lucru submineaza consolidarea bugetara care a fost realizata treptat in ultimii ani, se arata in Raportul de tara al Romaniei pentru 2016, un document de lucru al serviciilor Comisiei Europene.

"Cresterea economica puternica din 2015 a fost consolidata prin reduceri fiscale si cresteri salariale in sectorul public. Acestea au fost hotarate in mod ad-hoc si au fost aprobate in afara procesului bugetar, fara a se prevedea finantarea lor, conform legislatiei nationale.

Raport al CE: Darea in plata, aplicata in forma actuala, prezinta riscuri majore

Noi masuri bugetare expansioniste au intrat in vigoare din ianuarie 2016, mai multe fiind planificate pentru anul 2017. Se estimeaza ca deficitul finantelor publice va creste de peste trei ori ca ...citeste mai departe despre "Raport al Comisiei Europene: Deficitul Romaniei va creste de peste trei ori" pe Ziare.com

#deficit bugetar Romania 2016, #deficit bugetar CE Romania , #Stiri Macroeconomie