Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turcan: „Majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare”. Ce a spus despre facturile emise la consumul estimat

Turcan: „Majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare”. Ce a spus despre facturile emise la consumul estimat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, vorbind despre creşterea preţurilor la energie, că "majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare opinia publică informată" şi a susţinut, totodată, că ANRE "putea să facă mai mult pentru consumatorul final". "Se estimează o creştere a preţurilor, însă nu disproporţionată... Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre pentru că mă uit şi eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladdin în care să privesc şi să vă spun cum vor creşte preţurile", a declarat Turcan, întrebată despre scumpirile care vor urma.

Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, la Digi 24, că factura la electricitate primită de ea a fost mai mare decât se aştepta.

"Eram obişnuită cu un anumit cost al facturii la energie electrică, a venit mai mare, inclusiv pe perioada verii. Însă, pe fond, dacă trecem la responsabilităţile pe care le avem ca guvernanţi, majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare opinia publică informată, pentru că am asistat în decursul timpului la o liberalizare a preţurilor, în acelaşi timp la creşteri de preţuri la nivel internaţional, cum avem preţul la gaz care este la un nivel record în momentul de faţă la nivel internaţional şi tocmai de aceea un proiect de lege despre care s-a tot vorbit în decursul timpului, şi anume de protecţie a consumatorului vulnerabil la consumul de energie a fost primul proiect pe care mi l-am asumat ca ministru al Muncii", a explicat Turcan.

Ea a susţinut că nimeni nu a "îndrăznit" să se apuce temeinic de acest proiect, în condiţiile în care erau anticipate creşteri de preţuri.

"Pentru prima dată, dincolo de emoţia din spaţiul public legată de această avalanşă de creştere de preţuri, avem un proiect aprobat de Guvern, transmis în Parlament pentru a fi votat în procedură de urgenţă şi care oferă o plasă de siguranţă pentru toţi cei care sunt în risc de sărăcie energetică", a adăugat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Turcan a susţinut că a avut "bătălii dure" în Parlament, pentru ca "poziţia unei instituţii care reglementează situaţia pieţei energetice din România să fie una care să privească spre consumator".

"Din nefericire, (...) pot să vă spun că s-a uitat foarte mult la furnizor, la distribuitori şi mult mai puţin la consumatorii finali, fie că sunt casnici sau non-cas ...citeste mai departe despre "Turcan: „Majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare”. Ce a spus despre facturile emise la consumul estimat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 208 ori