Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 9.000 de români vor primi bani de la Raiffeisen Bank, după ce le-au fost încasate ilegal dobânzi

Peste 9.000 de români vor primi bani de la Raiffeisen Bank, după ce le-au fost încasate ilegal dobânzi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Având în vedere pronunțarea sentinței definitive, Raiffeisen Bank SA urmează să restituie sumele recalculate în raport cu cele încasate cu titlu de dobânzi, celor care au contractat credite în lei, euro și franci elvețieni, în perioada 2006-2009, a anunțat sursa citată.

”Caracteristicile creditelor vizate sunt: o dobândă inițială care a fost menținută fixă timp de 1 an și care, începând cu al doilea an de creditare, a fost majorată de către bancă, având în vedere că, în contract, era stipulat că dobânda este/devine revizuibilă ”în funcție de evoluția pieței financiare”; credite active la data emiterii ordinului; credite în raport cu care nu există o hotărâre judecătorească individuală prin care instanța s-a pronunțat deja cu privire la dobândă”, arată sursa citată.

Indiferent de situația actual, credite închise, ajunse la maturitate, executate, restructurate, aflate în plată, clienții vizați, inclusiv moștenitorii acestora, dacă este cazul, au dreptul să primească sume de bani care vor fi calculate, de la caz la caz, în funcție de tipul de credit, suma și perioada de creditare.

Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie să se adreseze operatorului economic, SC Raiffeisen Bank SA.

ANPC precizează faptul că diferențele de dobânzi care urmează să fie restituite consumatorilor se ridică la un cuantum de aproximativ 19 milioane de euro, fără dobânzile aferente încasării acestor sume pentru perioada mai sus menționată, ceea ce va face subiectul unor discuții separate, la nivel individual, caz cu caz.

În situația descrisă, se încadrează 9.155 de credite deschise la Raiffeisen Bank. ...citeste mai departe despre "Peste 9.000 de români vor primi bani de la Raiffeisen Bank, după ce le-au fost încasate ilegal dobânzi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 462 ori