Putin vrea sa se razbune pe SUA: Rolul unei conducte petroliere dintr-o tara de la Marea Neagra

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 07:36
984 citiri
Putin vrea sa se razbune pe SUA: Rolul unei conducte petroliere dintr-o tara de la Marea Neagra
Foto: Kremlin.ru

Rusia a gasit o alta regiune unde vrea sa isi extinda influenta si un nou front de "razboi" cu Occidentul. Dupa conflictul din Ucraina, care a luat multe vieti si a provocat valuri de sanctiuni, printre altele, Vladimir Putin s-a reorientat catre o alta tara vecina, unde vrea sa puna mana pe o conducta construita cu sprijinul americanilor.

Georgia se afla acum in vizorul Kremlinului, care a deschis o rana mai veche, ce dateaza din anii 1990, potrivit publicatiei Quartz.

In urma cu mai bine de 20 de ani, Casa Alba a sustinut constructia conductelor de petrol si gaze in fostele state sovietice. Scopul principal era sa ofere ajutor Georgiei si Azerbaidjanului in domeniul energetic, pentru a scapa de "jugul" Rusiei, ce domina regiunea din acest punct de vedere.

De vreme ce influenta Kremlinului scazuse considerabil dupa prabusirea URSS, SUA au avut castig de cauza si au ajutat la realizarea a doua conducte: de la Baku la portul georgian Supsa si de la Baku la portul turc Ceyhan, ...citeste mai departe despre "Putin vrea sa se razbune pe SUA: Rolul unei conducte petroliere dintr-o tara de la Marea Neagra" pe Ziare.com

#Putin conducta Georgia, #Putin petrol gaze Georgia , #Stiri Macroeconomie