Pur si simplu, economia Rusiei e condamnata

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 14:40
1215 citiri
Pur si simplu, economia Rusiei e condamnata
Foto: Wikipedia

Banca centrala a Rusiei a marit dobanda cheie de la 10,5% la 17%, in cadrul unei intalniri la 1 noaptea, pentru a incerca sa opreasca deprecierea rublei, care a pierdut jumatate din valoare din iunie pana in prezent.

Insa la o zi dupa aplicarea acestei decizii, rubla a pierdut teren in continuare. Motivul e simplu: pretul petrolului e in scadere, iar populatia nu mai vrea sa isi tina economiile in moneda nationala. In plus, dobanda cheie e exorbitanta.

"E o masura disperata pentru a salva moneda, cu pretul sacrificarii economiei. Cu alte cuvinte, e vorba de o panica justificata. Sah mat", comenteaza jurnalistul Matt O'Brien intr-un editorial publicat de Washington Post.

Rusia trece printr-o criza clasica a pietelor emergente. O simplificare a situatiei ar fi sa spui ca aceasta tara nu prea are o economie sanatoasa, in conditiile in care se bazeaza pe afacerile cu petrol, care acapareaza restul industriilor.

Tocmai de aceea a fost lovita atat de tare de cresterea productiei ...citeste mai departe despre "Pur si simplu, economia Rusiei e condamnata" pe Ziare.com

#Rusia probleme economice, #Rusia probleme economie , #Stiri Macroeconomie